29.11.2011


Lumi meni jo pois. Tänään on ollut kuurainen maa koko päivän ja kaikkialla niin kaunista. Kummasti se pieni pakkanen piristää. Marraskuu on tuntunut kuin tunkkaiselta peitolta kaikkine sateineen ja pimeyksineen. On tuntunut kuin olisi itsekin vain ajelehtinut eteenpäin huomaamatta mitään ympärillään.

Ylihuomenna on muka jo joulukuu, voitteko käsittää? Minä en, en tosiaankaan.

***

The snow melted away. Today we had frost everywhere, it was so beautiful. I just can't believe it's already December in a couple of days, can you?

18.11.2011

Aamulla ikkunaverhojen takaa tervehti valkea maa.

17.11.2011

Muutama päivä sitten iski joku flunssantapainen. Ei ole ollut kuumetta (pikkuisen oli lämpöä alussa), ei yskää, ei enää kurkkukipuakaan, mutta melkoisen hutera olo. Nyt tuntuu jo paremmalta, jaksaa istuakin vähän kauemmin kuin muutaman minuutin. Olen maannut sohvannurkassa ja kutonut itselleni villasukkia kaikkea muuta kuin minulle ominaisista väreistä (muun muassa tummaa pinkkiä ja violettia, enhän minä osaa semmoisia värejä pitää!), hiipparoinut kotona pipo päässä ja soittanut yhteen jos toiseen paikkaan aiheena ikkunoiden tiivistäminen (kylmä ilma tulee ikkunoiden välistä sisään kutsumattomana vieraana).

Mutta on tässä hyvä puolensakin ollut. On tuntunut hyvältä, kun on oikein luvan kanssa saanut levähtää. Syksy on ollut hurjan kiireinen, nyt vasta sen tajuan ja ymmärrän, kuinka väsynyt olenkaan ollut. Tälläkin hetkellä mielessä kummittelee monta samanaikaista deadlinea ja tekemätöntä työtä. On kuitenkin olo, että jaksaa taas paremmin kun on saanut levähtää muutaman päivän. Enköhän minä saa kaikki tehtävät ajallaan tehtyä. Ja jos en saa, niin sitten murehdin niitä myöhemmin.

9.11.2011

Tänä aamuna tapahtunutta: kun herää aamulla puoli viideltä laskemaan opintopisteitä, voi olla melkoisen varma, että itku ja paniikkihan siitä vain tulee. Mutta kun vetää muutaman kerran syvään henkeä, ottaa käteen taskulaskimen ja laskee kaikki uudestaan, tajuaa, että eihän tässä mikään hätä olekaan. Kaikki on niin kuin pitääkin.

Muuta tänä aamuna tapahtunutta: on ollut kaunis kuura peittämässä maata pitkälle aamupäivään, on ollut heleän kaunista ja kimaltavaa. On aurinko ja energinen olo tarttua tekemättä jääneisiin töihin. On kirjastossa noutamista odottavat kirjat ja puikoilla silmukat luotuna paksumpia lapasia varten.

Hyvää päivää teille!

3.11.2011
Torstaina

*sumuun kietoutunut kaupunki
*kimppu neilikoita
*lyhentyneet hiukset
*ehkä vähän liian monta palaa suklaata
*oikein hyvä mieli.

***

On Thursday

*a foggy city
*carnations
*shorter hair
*maybe a little bit too much chocolate
*I'm happy.

1.11.2011
Marraskuun ensimmäisenä ruututunika, punainen rannekoru, värien pilkahduksia ulkona, oranssi pipo, ruskea kaulahuivi. Suunnitelmia tälle kuukaudelle: Afrikan tähdet, pieni reissu (jos kaikki menee suunnitellusti, toivottavasti), paljon kynttilöitä, leivonnaisia, värejä, kirjojakin jos vain ehtisi. Kalenterissa tarpeeksi suunnitelmia, ei liikaa, ei liian vähänkään. Sopivasti. Toivottavasti teilläkin.