29.6.2011
Helle ja pilvetön taivas, kirja ja mansikoita. Löysin kivan pienen puiston ihan lyhyen matkan päästä, suojaisen mutta aurinkoisen, ja vietin siellä pari tuntia nurmikolla maaten ja kirjaa lukien. Jalat ovat kipeänä kävelystä, mieli iloinen ja huoleton. Ihana kesä ja ihana loma.

Pikkuinen hoidokkini, arka ja hassuniminen kissa on rohkaistunut hieman viime kesästä. Silloin sitä ei juurikaan näkynyt, se vietti kaikki päivät saunassa tai sohvan takana tai sängyn alla tai missä tahansa, minne pääsi piiloon, ja piti tapanaan sähistä minulle melkein viikon ajan aina erehtyessäni astumaan vähänkään liian lähelle (eli noin puolentoista metrin päähän). Nyt pikkuinen on parin päivänä aikana tervehtinyt minua sähisten vain kerran ja tullut pois piiloistaan, joskin pitää koko ajan vähintään metrin välimatkaa. Äsken me istuttiin vastakkain lattialla (reilun metrin päässä toisistamme) ja minä heittelin herkkupalaraksuja yrittäen murtaa jäätä. Kyllä meistä vielä kaverit tulee, ihan varmasti!

Huomenna aion suunnata Kallioon puistokirppikselle. Sitten aion syödä ainakin kaksi jäätelöä, käydä ostamassa lisää mansikoita ja mennä taas lukemaan suosikkipuistooni. Viettäkäähän tekin huolettomia ja hauskoja kesähetkiä!

28.6.2011


Lähdin lomalle. Terveisiä siis Helsingistä!

***

Greetings from Helsinki!

26.6.2011Onni on asua merenrantakaupungissa, koska silloin merta, sen tuoksua ja laineiden ääniä pääsee ihastelemaan ihan pienessä hetkessä. Niin tein juhannuksenakin. Tämä juhannus oli kaupunkijuhannus, aivan kuten viime vuonnakin. Tällä kertaa se ei vain ollut vieraan kaupungin juhannus vaan se oli juhannus omassa kaupungissa. Oli mukavaa.

***

Happiness is to live in a city by the sea.

19.6.2011
Sadetta ja aurinkoa, ukkosen jyrinää. Pitkät yöunet, myöhäinen aamupala, kesän ensimmäiset mansikat. Niistä on tämä sunnuntai tehty.

17.6.2011Perjantaina ruokareseptien kirjoittamista muistikirjaan (entinen vihko kastui ja osasta resepteistä tuli lukukelvottomia - onneksi vain niistä tutuimmista, jotka muisti muutenkin melkein ulkoa), pari pikaista ja tuloksetonta kirppiskierrosta, aurinkoa ja tuulta, viime kesän pakastemarjojen syömistä aamupalaksi ja välipalaksi (ihana, että kohta saa taas tuoreita kotimaisia marjoja, nam!) ja monta pyöräiltyä kilometriä. Muistin vihdoin, melkein viikon aikomisen jälkeen ostaa soijahiutaleita, jogurtti onkin maistunut tylsältä ilman niitä. Tekisi mieli leipoa, mutta koti on jo muutenkin niin kuuma, että taidan jättää väliin. Tai sitten leivon vasta myöhemmin illalla, kun auringonpaiste ei enää yletä tänne asti.

Viettäkää kiva viikonloppu!

***

Have a lovely weekend.

16.6.2011

Piknik olohuoneen lattialla kera ystävän ja pikkuystävän. Pienin söi maissinaksuja, me isommat epäterveellisesti karkkia (voitaisiin mekin ensi kerralla ottaa vähän terveellisemmät eväät...).

Oli kivaa.

***

We had a little picnic in the living room with my friend and her little girl. It was fun.

15.6.2011
Eilen siivosin melkein koko päivän. Tai lähinnä järjestin paikkoja. Koko kevään koti on ollut vähän mullinmallin, hujanhujan, sekaisin. Yleensä en voi kestää epäjärjestystä, mutta tänä keväänä olen antanut kaiken vain olla, ajatellut, että lomalla sitten. Nyt täällä tuntuu taas kodilta, se on hyvä.
Eilisen odotin myös yhtä tärkeää puhelua, jota ei sitten tullutkaan. Pöh. On melkoisen turhauttavaa istua koko päivä vain kotona kynän ja paperin ääressä odottaen hetkeä, jolloin puhelin soisi. No, jospa tänään.
Nyt odotan eniten aikaa parin viikon päästä, jolloin näen ensimmäistä kertaa suvun pienimmän, kolmikuukautisen pikkuneidin. En malttaisi odottaa.

ps. Myytävänä Arabian "Talvitunnelmia" -seinälautanen. Lisätietoja sähköpostilla.

14.6.2011Päivän paras löytö: kadulta löytynyt kukka, jonka laitoin laukkuun ja toin kotiin. Hetkeä aiemmin olin ollut ruokakaupassa ja harkinnut ostavani sieltä kukkakimpun ikkunalaudalle. Jätin ostamatta ja sain silti kukkaseni. Joskus käy tuuri.

12.6.2011
Olipas mainio viikonloppu. Reissattiin mukavalla porukalla +30ºC:n helteessä vieläkin kuumemmassa autossa, kirppisteltiin, herkuteltiin, rentouduttiin. Mentiin keskelle metsää jääkauden aikaisille siirtolohkareille, joista korkeimmat olivat kymmenmetrisiä. Kyllä niiden vieressä suu loksahti auki ja tunsi itsensä niin pieneksi! Ihasteltiin lohkareita, valokuvattiin, kiipeiltiin (tai no, toiset kiipeilivät kiipeilyvarusteissaan, eräät lyhyissä hellehameissaan eivät niinkään...). Juostiin pakoon paarmoja, joita oli enemmän kuin liikaa.

Kauan suunnitellusta reissusta tuli kerrassaan mahtava ja ajankohtakin osui sattumalta loistavaksi - yksi opiskeluprojekti saatiin valmiiksi juuri ennen reissua ja reissun aikana saatiin tieto sen hyväksymisestä. Nyt voi sanoa olevansa todella lomalla, vihdoin ja viimein!

8.6.2011


Helle tuli tännekin. Ihanaa.

***

Heat wave is here. Today it was still +30°C at 8pm. I'm loving it. 

3.6.2011


Vihreä, yksi lempiväreistäni, näyttää niin kauniin elävältä tähän aikaan vuodesta. Olisi vain vähän lämpimämpää. Kateellisena katselen säätiedotuksia, etelämpänä Suomessa on niin lämmintä. Täällä on kylmä tuuli, joka ei anna lämmön tulla. Toivon niin kovasti tuulen heikkenemistä ja sään lämpenemistä. Kyllä sekin varmasti tapahtuu. Toivottavasti vaan pian. Haluan jo kulkea paljain varpain nurmikolla hameen helmat hulmuten, istua piknikillä puistossa ja tuntea auringon lämmittävän paisteen.