31.5.2011Yksi parhaimmista asioista kesässä: illalla puoli kymmenen jälkeen on vielä niin valoisaa, että iltalenkille voi ottaa kameran mukaan.

Ihanaa huomista kesäkuuta teille jokaiselle!

***

One of the best things in summer: after 9.30pm is still bright enough to take pictures outside. I love it.

I can't believe it's already the last of May. Happy June to you all!

30.5.2011
Kofeiinikomppaniassa kivassa seurassa (kiitos Anniina ja Sanna!). Olipa hurjan ihana paikka, en ollut siellä aiemmin käynytkään. Täytyy mennä toistekin. Menkää tekin, jos lähelle joskus eksytte!

***

At a cafe called Kofeiinikomppania. It was such a lovely place!

29.5.2011


Näin tänään ensimmäisen pääskysen. Kesä on siis täällä.

Olen lomalla. Tai no, en vielä ihan kokonaan. Mutta melkein. Kirjoitettavaa on vielä jäljellä, mutta luennot ovat ohi. Hassua ajatella, että vuoden päästä tähän aikaan olen (toivottavasti...) jo valmistunut unelma-ammattiini, josta olen haaveillut melkein kymmenen vuotta. Hui. Miten aika lentääkin niin nopeasti.

Loman kunniaksi kahvittelen huomenna kivojen tyttöjen seurassa ja taidan lyhennyttää tukkaanikin taas hieman. Ensimmäinen kesäreissu on jo pian edessä ja monta muuta vielä tulossa. Ihanaa.

24.5.2011
Ihana ilta-aurinko ja sen valon täyttämä koti. Koko illan on vuoronperään on satanut ja paistanut, tai ainakin aurinko on yrittänyt paistaa aina välillä pilvien lomasta. Ikkunaan jääneet vesipisarat loistavat kuin pienet timantit, samoin kuin kastunut asfaltti. Aukiolevasta ikkunasta leijailee sisälle sateentuoksu, se todellinen merkki kesästä.

(Ja sen sateentuoksun lomassa joltakin naapuriparvekkeelta leijailee taas tupakansavuja, hyhhyh... Yhdenlainen merkki sekin kesästä, inhottava vain sellainen.)

19.5.2011


Torstai oli
työpäivä
aurinkopäivä
sadepäivä
naurupäivä
hymypäivä
hyvänmielenpäivä.

Sitten tuli yksi sähköposti.

Ja sen myötä torstaista tuli
pahanmielenpäivä
jolloin kirosanat lentelivät ja lujaa. 

Sanotaanko näin: minua ärsyttää suunnattomasti ihmiset, joilla on monta viikkoa aikaa tehdä työnsä, mutta eivät sitä tee. Ja sitten viime tipassa kääntävät kaikki suunnitelmat päälaelleen.

Voi raivohärkä ja ärsytys. Ja ennen kaikkea niin paha mieli.

12.5.2011


Unelma kasvien täyttämästä parvekkeesta etenee. Tänään kaikki istutukset pääsivät ensimmäistä kertaa parvekkeelle. Tuli mieleen lapsuuden kesät ja mummu, joka kantoi kukkiaan päiviksi ulos ja öiksi sisälle. Kohta haen taimet takaisin sisälle, mutta en vielä. Aurinko paistaa yhä parvekkeelle ja siellä on helteisen lämmintä. Istuin siellä itsekin pari tuntia lukien hömppäkirjaa ja syöden jäätelöä. Muutama uusi pisama taisi ilmestyä kasvoille.

Ulkona on alkanut yhtäkkiä vihertää entistä enemmän. Eivät ne puiden silmut suuria vieläkään ole, mutta nyt ovat jo ihan näkyvissä. Olo tuntuu hieman allergiselta, mutta en anna sen haitata. Tämä aika vuodesta on niin kaunista ja ainutlaatuista, että aion ihailla sen jokaista hetkeä - vaikka sitten allergialääkkeiden turvin.

***

The balcony is looking quite green. I've been dreaming of a balcony like that for years. Finally I haven't killed all the plants and I'm about to have the balcony of my dreams. Happy happy.

11.5.2011

Kuvat äitienpäivältä, jolloin kävin joella. Lähellä meni vilkas tie, mutta tuonne poukamaan ei kuulunut mitään ääniä - lukuunottamatta veden kohinaa, lintujen laulua ja läheiseltä pihalta kuulunutta haravan rapinaa.

Tänään stressitaso on laskenut ihan valtavasti eiliseen verraten. Tentti on takana. Onneksi, aloin olla jo melkoisen ärtyisä sen takia. Huomasin sen ärtyisyyden itsekin ja sittenhän se vasta alkoikin ärsyttää. No, nyt on ärsytyksen kierre katkennut.

Hemmottelin tänään itseäni hammaslääkärikäynnin jälkeen kiertämällä kahdet kirpputorit läpi. Löytyi pieniä kivoja juttuja, muun muassa kesäksi mekko. Se näyttää kylläkin tällä hetkellä pussihihoineen melkoisen hassulta, muistuttaa lähinnä kahdeksankymmentäluvun häämekkoa, mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee. Ompelukone pääsee töihin pitkästä aikaa.

Viime aikoina on tuntunut, että olen ollut jotenkin ihan lukossa blogini kanssa. Ei vain tunnu olevan mitään sellaista, mistä haluaisi kirjoittaa. Samaa arkea päivästä toiseen - hyvää arkea kylläkin. Jospa se lukko tässä hiljalleen lähtisi aukeamaan, kun mielestä lähtee pois kaikki kiireisimmät opiskelujutut. Kohta on kesä ja kaikkea kivaa suunnitelmissa, sitä odotellessa...

6.5.2011
Löydetty: vuoden ensimmäiset voikukat.

***

Found: the first dandelions of the year.

3.5.2011

Ikkunalaudalla vihertää, ulkona ei. Ihana heikku toi pari viikkoa sitten yllätyksenä tomaatin ja ananaskirsikan. Omista istutuksista parvekekurkut voivat hyvin, samoin mustasilmäsusannat ja samettikukat. Ulkona puolestaan on k-y-l-m-ä. Aamulla piti laittaa oikein villakangastakki päälle ja pipo päähän, kun oli yhtäkkiä niin jäätävää. Pyöräillessäni huomasin muutamissa puissa pienet silmut, kivaa. Kunpa vain taas lämpenisi, viime viikolla oli jo niin leppoisan lämpimiä kevätpäiviä.
Nyt uunissa paistuu lohi, kohta pöydän valtaa kasa tenttimateriaaleja. Mieli olisi jo kovasti kesälomasuunnitelmissa, mutta vielä pitäisi jaksaa muutama viikko miettiä enimmäkseen opiskeluja. No, kohta on kesä ja opiskeluhuolet saa heittää hetkeksi pois mielestä!

Oikein ihanaa toukokuuta jokaiselle!