24.4.2011Sunnuntaina mummolassa sukulaisia, ihanan lämmin ilma, hiekkatiet, tulvivat ojat, sulaneet pellot, kohiseva joki, lintujen viserrystä, västäräkkejä, perhosia, mehiläisiä, muurahaisia, pelloilla käyskenteleviä kurkia, tuoreen mullan tuoksua, lapsuusmuistoja, paljon hyviä hetkiä.

Ihana päivä.

***

On Sunday at my father's childhood home. A lot of good moments with family members, singing birds, butterflies, bees, the smell of fresh soil, memories from childhood... It was a lovely day.

22.4.2011


Rentouttavaa ja iloista pääsiäisviikonloppua teille jokaiselle!

***

Happy Easter weekend to you all!

19.4.2011
Hyvä mieli edenneistä kouluprojekteista, ihanista kevätpäivistä ja auringosta. Parvekkeella oli ihan kesä, auringon paahtaessa siellä on jo +30°C. Istuin siellä hetken lukemassa Torey Haydenia. Välillä suljin silmät, unohdin kaikki opiskelustressit ja muut mieltä vaivaavat asiat ja haaveilin, että olisi jo kesä. Kohtahan se jo on, mutta onneksi ensin tulee toukokuu, yksi lempikuukausistani. Se kuukausi, jolloin näkee luonnon heräävän kesään, kaiken muuttuvan päivä päivältä värikkäämmäksi. Ihanaa.

Kyllä kevät on sitten ihana!

***

Happy about school projects, lovely spring days and sunshine. I sat on my balcony for some time and forgot all the stressful things. I'm really looking forward to May. It's one of my favorite months, I love seeing all the colors of the nature blooming, everything getter more colorful day by day. It's so lovely.

I love spring.

16.4.2011


Todellinen aarre.

Tätini virkkaama päiväpeite on nyt minun. 

***

It's a true treasure of mine. A crocheted bedcover made by my aunt.

14.4.2011


Torstai oli päivä,

jolloin kevätaurinko hehkui kuumasti ja tuulenvirekin tuntui lämpimältä
jolloin villakangastakki tuntui jo ihan liian kuumalta (en ikinä osaa keväisin laittaa sopivasti vaatetta päälle, olen aina ihan ylipukeutunut)
jolloin kivet rahisivat kengänpohjan ja asfaltin välissä
jolloin ensimmäinen työpäivä oli ja meni ja sujui oikein hyvin
jolloin suunnittelin punajuuren idätystä (vai onko se versotusta? minä en tiedä näistä sanoista)
ja jolloin suunnittelin myös muita kylvöjä. Jospa tänä kesänä onnistuisin ja parvekkeelle saisi kivan pienen kukkatarhan ja vähän herkkujakin. Tomaattia sinne on ainakin tulossa (ostan taimena, unohdin kylvää ajoissa) ja jos eiliset kylvöt onnistuvat, niin tulossa on myös parvekekurkkua ja oreganoa. Jännää aikaa tämmöiselle poropeukalolle! Pitäkää peukkuja, että onnistun.

12.4.2011


Asioita minusta.

Missu haastoi kertomaan jo ajat sitten, minä unohdin totaalisesti. Nyt muistin ja yritän keksiä jotakin uutta kerrottavaa. En ehkä seitsemää kuten haasteessa sanottiin, mutta muutaman.

* Olen miettinyt nyt jo pidempään, pitäisikö minun vaihtaa bloggerin käyttäjänimekseni oma etunimeni. En tiedä. Toisaalta se tuntuisi ehkä enemmän minulta, mutta toisaalta haluaisin pitää sen osan itsestäni vain itselläni ja niillä, jotka minut tuntevat ihan oikeastikin. Ehkä minä olen Malla täällä jatkossakin ja jotain muuta sitten muualla.

* Mietin paljon raha-asioita. Olen pienituloinen opiskelija, jolla sitä ylimääräistä rahaa ei kuukauden lopussa monestikaan ole. Olen myös melko pihi enkä haluaisi käyttää rahojani mihinkään sellaiseen, jota en tosiaankaan oikeasti tarvitse. Ja monesti sitä tarpeellistakin pitää miettiä monta kertaa ennen ostamista. Välillä tulee kuitenkin vieläkin, kaikesta pohdinnasta ja harkinnasta huolimatta, tehtyä harhaostoksia ja sitten saattaa kaduttaa monta päivää. Monesti mietin, että olisi ihana lähteä ulkomaille, mutta sitten alan laskemaan, mitä kaikkea muuta sillä rahalla saa arjessa ostettua, ja reissuhaaveet jäävät sikseen. Opiskelen ammattiin, jossa monen mielestä on matala palkka ja siitä sanotaankin, että ei tähän ammattiin palkan takia opiskella (no en minä kyllä opiskelekaan sen takia, opiskelen ihan sen ammatin itsensä vuoksi). Minusta se palkka kuitenkin kuulostaa valtavan suurelta ja välillä mietin, miten ihmeessä osaan edes niin paljon rahaa käyttää, kun näin vähemmälläkin tulee kuitenkin toimeen. On ihanaa, että ystäväpiirissä on samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa näistä asioista on tullut puhuttua monta kertaa.

* Minulla on luonnollisesti vaaleat hiukset. Sellaiset ne eivät kuitenkaan ole olleet melkein kymmeneen vuoteen. En jotenkin tunne oloani kotoisaksi omassa hiusvärissäni. Ehkä siihen vaikuttaa sekin, että olen ollut tummahiuksinen nyt jo niin kauan. Reilu vuosi sitten yritin vaalentaa hiuksiani ja kasvattaa omaa väriäni esiin, mutta en tuntunut ollenkaan omalta itseltäni. Palasin takaisin tummaan. Aina tyvikasvua värjätessä tuntuu hirveältä ajatellakin, mitä kaikkia myrkkyjä värit sisältävät, mutta... Tummat hiukset ovat osa minua. Ainakin toistaiseksi.

* Olen juuri lähdössä äänestämään. Keksin vihdoinkin, ketä haluan äänestää. Tein kahdesti vaalikoneen (tai no, toisella kerralla kylläkin vain aloitin ja kyllästyin viiden kysymyksen jälkeen), mutta eipä siitä oikein hyötyä ollut. Onneksi nyt kuitenkin löytyi ehdokas, jonka arvot vastaavat pitkälti omiani ja jonka äänestämisestä tulee hyvä mieli.

10.4.2011

Viikonloppuna...

...olen tehnyt pienen reissun lapsuudenkotiin.
...olen nähnyt kolme joutsenta ja yhden perhosen.
...olen todennut, että kotona pohjoisessa on enemmän kevät kuin etelämpänä lapsuudenkotona.
...olen seisonut joen varrella, pellot halkaisevalla tiellä ja nauttinut hiljaisuudesta, jonka on rikkonut vain lintujen laulu. 
...olen saanut aarteita lapsuudenkodista, mm. astioita ja tätini virkkaaman päiväpeitteen (se on hurjan kaunis, näytän teillekin kunhan saan sen kotiin asti).
...olen sumplinut ensi viikon aikatauluja.
...olen odottanut entistä jännittyneempänä ensi viikon töitä.
...olen syönyt paljon suklaajäätelöä.
...on ollut mukavaa.

***

During the weekend I have made a little trip to my childhood home, seen three swans and one butterfly, listened the sound of silence and singing of the birds by the river, got treasures from childhood home (e.g. a crocheted bedcover made by my aunt, it's so beautiful!), made plans for next week's schedules, and have been eating a lot of chocolate ice cream. And most of all, I have had a great time.

6.4.2011


Sateiselle keskiviikolle oli suunnitelmissa kirjoittaa yksi rästissä ollut koulutyö valmiiksi. Se kuitenkin jäi vieläkin vaiheeseen, kun sain tietää pääseväni tekemään muutaman päivän sijaisuuden oman alan töihin. En ole aiemmin vielä tehnyt näitä töitä muuten kuin harjoitteluissa, ja nyt pääsee sitten ihan oikeasti työn pariin. Jännittävää! Kyllä on täällä kiljahdeltu ja hypitty innosta sen puhelun jäljiltä.

Iloinen mieli on myös hyvin tyhjentyneestä kirppispöydästä, kesälomareissusuunnitelmasta ja viime lauantain ihanasta keikasta. Käytiin heikun kanssa kuuntelemassa Liekkiä. Sunnuntaiaamusta lähtien on taustalla soinut Liekki melkein nonstoppina, niin kovasti ihastuin kyseiseen musiikkiin. Kuunnelkaa tekin, eikös olekin kaunista!

ps. Muutin kommentointiasetuksia - nyt kommentin voi jättää myös ilman Google-tiliä. 

***

Happy happy joy joy!

During a rainy Wednesday I got a temporary job (it's only for four days, but for the first time I'm going to work in the profession I'm studying), made plans for the summer, and was happy about my flea market sales (my table was almost empty this morning when I stopped by the flea market). Lovely Liekki is playing in the background.

ps. I changed the comment settings. Now everyone is able to leave a comment, not just those with a Google account.

2.4.2011Sataa vettä. Vihdoinkin. Kaivoin esille Hait ja sateenvarjon, vein kellariin paksuimmat talvitakit. Satakoot niin paljon kuin haluaa, kunhan vain lumet lähtisivät sulamaan oikein kunnolla. Olen jo niin kyllästynyt talveen ja lumeen.

***

It's raining. Finally. Hopefully the most of the snow would melt away now. I'm so bored with winter and snow, I just want the spring to arrive as fast as possible.