30.3.2011
Ehkä minä vain kuvittelin, mutta tänään ulkona leijaili hetken pikkuisen hetken ajan tuoreen maan tuoksu. Ihan varmasti. Ja aurinko lämmittää tuulesta huolimatta niin lämpimästi. Poskiin on ilmestynyt muutama uusi pisama. Nuorempana niitä ei ollut, mutta viime vuosina aina kevään korvilla ovat pisamatkin alkaneet ilmestyä poskille. Kevät kevät kevät kevät!

Muutama viikko sitten ruokakaupasta ostamani viherkasvi on yhä hengissä. Varmaan ennätys, pitäisi kai koputtaa puuta. Tietäisikö kukaan sen nimeä, on tuossa alimmassa kuvassa? Muistelisin nimen alkavan m-kirjaimella, mutta varma en ole. Olen itse puhunut siitä vain "vihreänä juttuna", kun en nimeä ole muistanut.

Ajatelkaa, ylihuomenna on jo huhtikuu. Minä en meinaa uskoa sitä laisinkaan, vastahan tämä vuosi alkoi ja nyt onkin alkamassa jo neljäs kuukausi. Hurjaa.

27.3.2011


Uusin Toast sai haaveilemaan kesästä - varpaita lämmittävästä hiekasta, nurmikon tuoksusta, lämmöstä, valoisista kesäöistä, siitä kaikesta ihanasta, jota kesä tuo tullessaan. Kirpputorilta löytyi lintukoru, olen etsinyt tuollaista jo pidempään ja nyt semmoinen vihdoinkin löytyi. Vastavuoroisesti kotona on tyhjennetty kaappeja ja komeroita, kasattu kirppistavaroita kassiin. Nyt se kassi nököttää keskellä lattiaa, odottaa ensi perjantaita ja kirppispöydän vapautumista. Tulppaanit ovat olleet kuihtuneina maljakossa jo viikon, en kuitenkaan halua viedä niitä pois. Ovat kauniita tuollaisinakin.

***

The newest Toast made me dream of all the beauty of the summer. The bird necklace was found from a fleamarket. I've been looking for something like that for quite some time now, and finally found it. Withered tulips still look beautiful to me.

25.3.2011

Perjantaina

*silmunsa avannut koivunoksa maljakossa
*pieni lahja suvun uusimmalle jäsenelle
*hyvä mieli viikon kirppislöydöistä (ruusuhuivi 1,50e, hame 2e ja neuletakki 1e) - huomenna taas kirpputorille heti aamusta!
*sulaneet, osittain asfaltin paljastaneet kadut
*kiva iltapäivä ystävän seurassa
*kipollinen suklaajäätelöä

Hyvä päivä.

***

Friday was a good day.

22.3.2011
 Löysin pajunkissani. Kyllä niitä pitikin etsiä, upota hankeen muutaman kerran polviaan myöten ja kastella kenkänsä melkein läpimäriksi. Mutta ovat ne sen vaivan väärti, ne ovat todellinen merkki keväästä.

***

Catkins, the sign of spring.

20.3.2011
Ihana sunnuntai! Käytiin Sannan kanssa kylässä Anniinan luona. Anniinan koti on niin hurmaavan ihana, en olisi malttanut laskea kameraa käsistäni! Herkullisia värejä ja kotoisaa tunnelmaa. Pöytä notkui jälleen kerran herkuista, oli ihanaa juttuseuraa ja mukavia hetkiä täynnä koko iltapäivä.

Kiitos tytöt vielä kerran.

***

What a lovely Sunday! Me and Sanna visited Anniina. Anniina's home is just so lovely, lots of colors and it has a nice, cozy atmosphere. The afternoon was full of nice conversation, treats and lovely moments.

19.3.2011


Ulkona on ihan valkoista. Sataa isoja räntähiutaleita. Lumi peittää alleen jäätikön, olin kaatua monta kertaa kauppareissun aikana. Eilen oli jo kevään tuntua ilmassa, nyt se on kokonaan kadonnut jonnekin, mennyt piiloon lumen alle.

***

It's all white outside. Big sleetflakes come down from the sky. Yesterday I felt the spring, today it's gone again, hiding under the snow.

15.3.2011

Tänään huomattua: hiukset yltävät jo pikkuiselle sykerölle.

Suunnittelen kesän kylvöjä. Mummolaan tulee minun pieni marjamaani, istutan sinne vadelmapensaita ja mansikoita. Ja ehkä sinne voisi tehdä pienen perunamaankin. Siitä tulee kivaa.

Ja parasta juuri nyt - kahden päivän päästä alkaa talviloma. Vihdoin ja viimein.

***

I'm making plans for the summer. I'm going to have a little garden at my father's childhood home's yard. Raspberries, strawberries. Maybe I'll have a little potato field too. It's going to be fun.

And the best thing right now - only two days and then I'm on winter vacation. Finally.

12.3.2011
Aurinkolauantaina joen jäällä.

Japanin uutiset pyörivät mielessä, järkyttävät ja muistuttavat siitä, kuinka kaikki voi muuttua hetkessä. Omat huolet tuntuvat juuri nyt niin pieniltä. Pitäisi muistaa olla kiitollinen ja onnellinen joka hetki siitä kaikesta, mitä meillä on.

***

By the river on a sunny Saturday.

News from Japan are on my mind all the time, it is so horrible. We should be grateful of everything we have, because everything can change in a second.

9.3.2011
Tänään oli aamulla puoli seitsemän jälkeen jo valoisaa. Ihan uskomatonta. Kyllä se on kevät nyt, ihan varmasti! Lumikasat tippuvat silmissä (tai no, ainakin niin minä kuvittelen ja itselleni uskottelen) ja asfalttia tulee esiin päivä päivältä enemmän. Kaipaan jo kesää.

Päivät vaan juoksevat ja minä koitan pysyä perässä. Nytkin on kaksi isoa kirjallista työtä kesken. Toinen on vähän paremmalla mallilla ja toinen, noh, vähän huonommalla. Deadline ylihuomenna ja tuhat muutakin asiaa pitäisi saada tehtyä viikon aikana. Täytynee laittaa tehovaihde päälle, että saisi kaiken edes jonkinlaiseen kuosiin.

4.3.2011
Perjantain löydöt: liehuvahelmainen raitapaitatunika kirppikseltä ja uusi huonekasvi ruokakaupasta. Hyvä mieli ihanasta postista kummitädiltä, hieman helpottaneesta flunssasta, viikonlopusta. Illalla pitsaa ja elokuva, nyt siivouksen pariin. Viettäkää ihana viikonloppu te ihanat!

***

Friday's finds: a striped tunic from a flea market and a new houseplant from the grocery. I got lovely mail from my godmother, the flu is getting a little better, the weekend is here. It's pizza and a movie tonight, but first it's time to clean up the home. Have a lovely weekend you all!

2.3.2011
Kyllä nyt tuntuu keväältä! Aurinko paistaa monen monta tuntia, linnut laulelevat puissa, ilmassa on jo häivähdys kepeää keväisyyttä. Ihanaa. Siispä oikein hyvää maaliskuuta teille jokaiselle!

***

It starts to feel like spring! Sun keeps shining for hours, birds are singing in the trees, there's a hint of spring in the air. I love it. Have a happy March!