31.12.2010

2010.
Vuoden aikana näyttämättä jääneet kuvat. Yksi kultakin kuluneen vuoden kuukaudelta, niin kuin Maijjakin teki viime vuodenvaihteessa.

2010 on ollut hyvä vuosi. Oikein hyvä ja ihana. Toivottavasti tulevakin vuosi on vähintään yhtä hyvä.

Kiitos teille kaikille tästä vuodesta, olette ihania!

Onnea ja iloa vuodelle 2011!

***

Photos from each month of the year 2010. Idea from Maijja.

The year 2010 has been a good year to me. Lovely memories and moments. Hopefully the next year will be good too.

Thank you all lovely readers for this year! I wish you joy and happiness for the new year!

29.12.2010

Olen tehnyt löytöretkiä lapsuuteen. Lapsuudenkoti on myynnissä ja minä teen parhaani, että saan käytyä kaikki tavarat läpi joululoman aikana, kerättyä talteen ne tärkeimmät muistot. En tiedä, haluanko palata tänne enää sitten, kun talo on tyhjä. Haluaisin muistaa tämän paikan kotina, en vain tyhjänä talona.
Olen löytänyt kirjeitä lapsuudenaikaisilta ystäviltä, ystäväkirjoja, äänitettyjä kasetteja, pikkuruisia vaatteita, suosikkileluja; kaikkea sellaista, joita en ole enää edes muistanut ja sellaista, jotka olen luullut jo aiemmin kadottaneeni tai heittäneeni pois. Olen tehnyt uusiakin löytöjä, löytänyt vinon pinon astioita, kippoja ja kulhoja, pulloja ja purkkeja, jotka aion myös viedä omaan kotiin.
Tuloksettomiksi jääneet lomanaikaiset kirppiskierrokset eivät harmita, nämä löydöt ovat paljon arvokkaampia. Niissä on muistoja.

22.12.2010

Toivon teille jokaiselle ihanaa ja rauhaisaa joulua. 
Voikaa hyvin, tavataan taas joulun jälkeen!

***

I wish you all a lovely and peaceful Christmas!

17.12.2010


Takana hurjan kiire syksy, edessä parin viikon loma. Kalenteri loistaa tyhjyyttään ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen.

Ihanaa.

ps. Kiitos Hannalle ihanasta tuohisydänpostista!

9.12.2010Reilu viikko ja alkaa joululoma. Ei tunnu siltä, jotenkin sekin on vain tulla tupsahtanut. Ihan kuin koko vuosi olisi mennyt pikakelauksella eteenpäin.
Ei yhtään joululahjaa tehtynä. Suunnitelmia olisi vaikka millä mitalla, mutta toteutus, se on olematonta. Ompelukone odotti pöydällä kaksi päivää, mutta en vain saanut aikaiseksi ommella mitään muuta kuin yhden pipon eräälle pikkuneidille. Tänään lahjatarvikeostoksille ja vähän inspiraation keräämistä lahjavalmisteluihin.
Katuvalot syttyivät jo ennen kolmea. Päivän pituus tänään tasan neljä tuntia. Onneksi on lumen tuomaa valoa.

***

I haven't made any Christmas presents yet. I do have all kinds of plans, but that's all. Maybe I'll start today... The lenght of the day was exactly four hours. The streetlights were on before 3 pm. It sure is the darkest time of the year.

6.12.2010


Itsenäisyyspäivänä matkustamista täpötäydessä junassa, illalla kotona filmikameralle kuvaamista, herkuttelua herkkurahkalla, kynttilöitä, pari palaa joulusuklaata, lapasen viimeistelyä, sivusilmällä Linnan juhlien seuraamista. Toivottavasti teidänkin itsenäisyyspäivän viettonne on sujunut hyvin.

***

Today is Finland's Independence day. Candles, chocolate, film camera, my favorite dessert (curd, vanilla ice cream, strawberries and raspberries). Lovely week to you all!

4.12.2010
Tuhlasin eilen vähän veronpalautuksia ja ostin lankaa kaulahuivia varten. Vielä pitäisi pipokin tehdä, en vain keksi sille väriä. Joku noista valmistumassa olevien lapasten väreistä kumminkin, ehkäpä vihreä. Pitää pohtia.

Kangaspinot odottavat ompelijaansa, joululahjapaja lähtee käyntiin heti alkuviikosta. Heti ensimmäisenä pitäisi tehdä lahja kirjeystävälle Japaniin, hoksasin vain että mahtaakohan se enää ehtiä ajoissa perille. Toivottavasti.

Tein kivoja löytöjä lapsuudenkotoa. Löytyi villasukat, joiden olemassaoloa en ole edes muistanut ja tossuohje, joka on ollut hukassa yli kymmenen vuotta. Villasukista tuli heti yhdet lemppareista, tossuohjeen puolestaan piirsin samantien muistikirjan sivuille. Jospa se nyt pysyisi tallessa.

Tänä viikonloppuna unohdan kiireet. Nyt hetkeksi kirjan pariin, sitten ulos kävelylle hiljoitellen satelevan lumisateen alle. Kiireetöntä viikonloppua teillekin!

**

Maybe a few words in English too from now on, at least sometimes.

I found the perfect yarn for a scarf yesterday, it matches nicely with the mittens I'm knitting at the moment. I still need a woolly hat, I'm trying to decide the color for it.
I made some nice findings from my childhood home as I found a pair of woollen socks (I didn't even remember that I had them) and an instruction for knitted slippers (it had been missing for over 10 years). Good findings, both of them.
It's all about having a peaceful weekend now, forgetting all the must-dos. Hope you all have a relaxed weekend too!