30.6.2010

Olen ostanut paljon (vähän turhan kalliita) mansikoita. Olen kävellyt jalkani kipeiksi ja lempikenkäni lähes puhki. Olen tehnyt pieniä ja kivoja löytöjä. Olen haikein mielin jättänyt muutamia kirppisaarteita ostamatta, koska todennäköisyys niiden viemiseksi kotiin ehjinä on aika pieni.

Huomenna pakkaan kassiin kirjan, kameran, viltin sekä evästä ja lähden retkelle Suomenlinnaan. Ja ostan lisää niitä mansikoita, koska nyt on kesä ja kesään kuuluu mansikat, olivatpa ne sitten miten kalliita tahansa.

28.6.2010

Kaupunkijuhannus.


Oli kaupunkijuhannus. Tykkäsin kovasti. Ei tarvinnut tehdä mitään, sai vain olla. Kävellä pitkin pääkaupungin katuja, syödä mansikoita, kierrellä ja kaarrella siellä sun täällä. Lomailla. Aika luksusta.

24.6.2010

Hei Helsingistä!
ps. Jos voisitte kertoa parhaita kirppiksiä ja second hand storeja Helsingin seudulta, olisin hyvinkovinvaltaisan kiitollinen!

20.6.2010

Syreenisade.


Lapsuudenkodin pihalla on melkein kymmenen syreenipensasta. Jos seisoo talon kulmalla, näkee naapurin pihalle. Siellä on lisää syreenejä. Tuntuu kuin olisi syreenilaaksossa, paikassa, jossa on syreenejä silmänkantamattomiin.

Syreenien alla sataa kuihtuneita kukkia. Jos siinä istuu hetken, on hiuksissakin kukkia. Voi sanoa olleensa syreenisateessa. Se on yksi kesän kauneimmista sateista.

15.6.2010

Tiistai
alkoi
~sadepäivänä
~flunssapäivänä

jatkui
~lempiruokapäivänä (ananaslohta, lemppariani)
~postipäivänä (kangaspostia Solenilta, Olivia ja kaksi Toastia)
~satunnaisia keittiöstä -päivänä Minjan haastamana

jatkuu
~lomareissun suunnittelupäivänä
~kauppareissupäivänä
~pyykkipäivänä
~opiskelupäivänä
~kenties leipomispäivänä

10.6.2010
Olen syönyt paljon herkkurahkaa. Lähinnä muodoissa mansikka-vadelma tai persikka-banaani-vadelma. Rahkaan tulee pohjaksi puolisen purkkia maitorahkaa, reilusti vaniljajäätelöä ja ripaus vaniljasokeria. Päälle paljon soijarouhetta.

Löysin viime kesänä mummolasta saamastani kirjekuoresta ihania valokuvia, jotka olin unohtanut ihan kokonaan. Toisessa seisoo kolme nuorta naista käsikynkässä mummolan edessä, hienoissa takeissa ja hatuissa. Kaksi heistä tunnistan, kolmatta en. Toisessa kuvassa on tätini nuorena. Näistä kuvista täytyy teettää kopiot, koska pelkään niiden joskus menevän hukkaan. Ja lisäksi niille täytyy löytää hienot kehykset, koska ne ovat liian arvokkaita säilytettäviksi vain kirjekuoressa.

6.6.2010

Auringonpaisteessa iltakymmeneltä.Ulkona on kuulasta ja kaunista. Aurinko antaa kaikelle kullanhohtoisen vivahteen. Värit tuntuvat kirkkaammilta kuin päivisin. Ilma on kepeä ja raikas.

Kesä on todellakin täällä.

4.6.2010

Lomalainen.Niin se alkoi, se loma. Kauan odotettuna, mutta silti ihan yllättäen. Mielessä kummittelevat vielä muutamat tehtävät ja tenttilukemiset, mutta siinäpähän haamuilevat; viikonloppuna en tee yhtikäs mitään, aion vain lomailla. Olen minä sen nyt jo ansainnutkin.
Ja ne tehtävät, kyllä niitä ehtii tehdä ensi viikollakin. Tai sitä seuraavallakin. Kunhan nyt joskus tulevat tehdyiksi.

1.6.2010

Minulla on

*uusia kirppislöytölautasia (kolme kappaletta yhdellä eurolla)
*lapsuudenkotoa saamiani haarukoita, jotka ovat alunperin mummulta
*seinällä Solenin kortti, joka matkasi tänne huisin hienossa kirjekuoressa
*laatikosta löytynyt pikkuinen laukku, joka on monen vuoden takainen kirppislöytö, mutta jäänyt jostakin syystä unohduksiin
*enää kolme päivää loman alkamiseen.